Wednesday, December 3, 2008

Saya nak 'edit' gambar!!!


Setelah dengan penuh ke'tension'an aku usha macam mana nak guna Photoshop untuk edit foto daripada masa aku kat Poland lagi tahun lepas, akhirnya aku telah usha cara edit foto ni menggunakan Picasa!! yeah..!!

Lama dah aku ada Picasa.. (thanks abang Adam) tapi baru semalam aku tahu boleh edit foto kat sini.. senang dan best pula tu.. (thanks to my new siber friend, Bootak) --sumber-sumber foto : kamera aku dan Mai

Inilah hasil pertama yang aku puas hati... hahaha. .
Semua ni gambar-gambar masa Optics Day Out, Optics Group, Faculty of Applied Science, TUDelft - 14th November 2008. Lunch sama-sama di department, pergi zoo di Rotterdam (termasuklah 'oceanium', a.k.a akuaria), main bowling dan dinner di Delft sampai lebam..

8 comments:

tawawfayakof said...

friendster tu jadi direktori gambar la kan :D... banyak gambar tu. nak tunjuk kat anak cucu nanti

ayen usen said...

iyo la tu.. tapi rasanya sekarang banyak lagi kat facebook.. hahaha.. friendster semakin di anak tirikan..

*~ eLiEnZ 87 ~* said...

facebook tu cane ek??
uuuu...

ayen usen said...

facebook tu, mcm friendster gak, tapi lagi best la.. best sgt.. heheII

amANI said...

"Lama dah aku ada Picasa.. (thanks abang Adam)"

Nak jawab ini je. Sama-sama.

zairi baharom said...

wah..lawa2 gmbr neh ain edit..hehe..=) tahniah!!!

ayen =D said...

hehe.. maceh abg zairi..
tp ain tetap smpan hajat nk main photoshop tekun2 nnti hehe..

zairi baharom said...

ain obses dgn photoshop nmpknye..hehe
abg tgh baru nk start utk wedding pic album design..baru nk beli DSLR..hehe..=p wish me luck..saje buat hobi..hehe
xpe, nnt blk, men la photoshop smpi lebam..hehe