Thursday, March 10, 2011

Itulah Sayang~

Bismillahirrahmanirrahim

Aku stress giler!

Kerja yang encik supervisor 'minta tolong' tak siap lagi- Encik supervisor harap dapat esok-
Esok? Ya esok merangkap hanya ada beberapa jam sahaja di UTM di pagi hari sebab dah nak naik bas ke KL untuk meneruskan hobi menghadiri kenduri kahwin!! Muahahahaha! Hobi di situ! Owh kenduri kahwin bukan di KL tetapi KL hanyalah tempat transit- I am going to KEDAH!!!!

Itu memang menggembirakan-

TETAPI!

Tiba-tiba encik supervisor telefon-
"Awak ada kat mana?"
"Di bilik saya"
"Eh tak ada kelas ke?"
"Baru balik dari kelas lah ni"
Dalam hati "Baru balik dari kelas lah ni- Siap buat presentation kumpulan dah tadi-"
"Okay Saya nak beritahu awak yang esok pagi nak bincang pasal proposal FRGS- Boleh ya?"
"Boleh"
Takkan nak jawab tak boleh pula kan-

Okay- Which one I have to do first?! Tiba-tiba rasa pening-

Masuk pula SMS dari partner kumpulan untuk kelas Falsafah Sains dan Ketamadunan- Kelas ni tadilah yang kami buat pembentangan kumpulan tentang Penyelidikan Ilmiah- SMS tersebut berbunyi (ada bunyi okay);

"Ha? Serious? So kena prepare form untuk survey dan interview ke?"

Tegangan di kepala otak ini bertambah kerana ia juga bermaksud TAMBAHAN KERJA yang baru disedari oleh aku dan partner kumpulan aku petang ini!

Okay-
Tarik nafas-
Dan terhasil lah tulisan ini- Writing Therapy kata!

Ditambah dengan rasa sedikit tenang dek lagu berikut (kalau tak tahu; sila Google atau cari di Youtube ; I am listening to Yuna's and the gang version);


Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Okay- Aku nak tengok wayang!!!!!

*Bila banyak sangat perkara yang nak dibuat; aku rasa macam tak nak buat semua langsung- Adakah itu normal? Itulah sayang~ Lalalalala~

6 comments:

plain jane said...

like..... (tp nk 'like' bhg akhir je.... lagu tu dgn statment bila stress @ kerja banyak sgt, memang tak nk buat semua.... hahahah)

GoJeS said...

btl2....ble keje menhantui kte...rs mcm xnk wat sume...kene amik mood utk wat sume tu...so...sila take a deep breath...xyh bygkn keje tu...ble rs nk wat,watla..hihihihi

tawawfayakof said...

kembali jadi studen :D

survey form tu edar kat kelompok yang hadir kenduri kawen tu. buat satu kaunter.





~ha..

ayen =D said...

thanks plain jane sebab like =) I like what u like too!

wah gojes!! memang amik mood- sampai ke kedah tau! hehehe-

taufiq! alaaaa dah balik dari kenduri kawin tanpa buat survey lakz hehehe

lala said...

ce ce cehhh... dah sayang2 pulak sekarang belog ekau ni... dah lame aku x tgk belog2 ni... seprise untuk aku hari ni... keh keh keh

ayen =D said...

sepraiiiiiisss!!! kami dah sampaiiii!!! hahaha-