Tuesday, February 19, 2013

Seni Soal Jawab

Dengan Mak;

"Long, kita gerak pukul 2 ye?"
"Habis tu, Mama nak gerak pukul berapa?"
"Long, tak boleh ke kalau kau tak jawab soalan dengan soalan?"
"Eerrr..."

*******************************
Dengan Adik;

"Kau memang tak pernah jawab soalan Long"
"Eh ye ke?"
"Ye, dulu aku pernah kacau masa study.. aku tengok buku Matematik kau, aku tanya..."

"Long, x, y, z ni apa? Aku tau tambah tolak darab bahagi... ni simbol apa?"
"Owh, ko nak guna p, q, r pun boleh..."


"Macam tu kau jawab. Sakit hati je"
"Hahaha..."

******************************
 Dengan bekas pelajar;


"Wah.. dah grad gitu.. tahniah!"
"Thanks Miss!"
"Eh, apa pasal thanks kat aku lak?"
"Miss kan tutor kitorang.. "
"Ala, entah hape-hape je aku ajar korang masa tu"
"Eh, saya ingat sampai sekarang tau apa Miss ajar"
"Apa aku ajar?"
"Labwork, pasal peti sejuk. Sampai sekarang saya ingat sebab Miss suruh saya terang kat kawan saya sampai partner saya boleh terang kat Miss. Selagi dia tak boleh jawab soalan-soalan Miss, kitorang tak boleh keluar lab"
"Laar, ye ke? hahaha..!"


******************************
Dengan junior persatuan;


"Okay, so kita nak buat slot ni macam mana?"
"Kita buat macam Kak Ain buat kat kitorang dulu la"
"Owh, Kak Ain buat kat korang dulu? Macam mana tu? Tak ingat"
"Kak Ain tanya dulu kitorang, Ice Breaking tu apa. Saya pun merepek la jawab macam-macam, Kak Ain layan je dengan soalan-soalan. Last-last baru Kak Ain bagitahu, Ice Breaking tu juga untuk buat peserta seronok, dan rasa nak stay dalam program. Sampai sekarang saya ingat."
"Hahaha, berkesan ek?Aku pun tak ingat apa aku beritahu"
"Saya rasa cara Kak Ain tanya dulu, layan, kemudian baru tambah, berkesan"


*******************************
Dengan whathisname;


"Betul ke nak kahwin dengan saya ni?"
"Dah tu, yang beli barang hantaran semalam tu, nak buat majlis kahwin dengan siapa? Posmen?"


Do I need to change anything?

3 comments:

Sunah Sakura said...

kah kah kah,...yang last tu paling takleh blahhhh

NuRuL AiNA said...

wahhh kontorversinye post....... hahahaha
what his name whathisname? hihihi

ayen =D said...

Sunah, yang last tu la yang aku taip dengan rasa bengang.. hahaha...

Kak Aina, tak yah nak kontroversi sangat lah.. cerita lama.. hahaha..