Friday, March 5, 2010

For the rest of my life...



Mai ada satu CD lagu-lagu Maher Zain. Dah lama dah pun dengar lagu-lagu tu. Tapi memang aku dengar hanya jika menaiki kereta Mai sahaja lah, sebab CD tu dia pasang dalam kereta dia kan. Memang layan, nak-nak lagu yang aku letak dalam post ni. Memang romantik habis..!

Okay, actually, melodi lagu-lagu Maher Zain ni yang mantap sebenarnya. Aku boleh layan dengar bunyi gitar dia je.. Fuh.. Kalaulah aku boleh main gitar macam tu, kan masyuk..

Aku dok layan semula lagu-lagu ni, sebab Sabtu lepas kami (aku, Mai, Zafran dan Lala) pergi ke Gunung Berlumut bersuka ria, dan singgah di bandar Kluang juga. Memang best walaupun sepatutnya aku kurang sihat dan penat. Dalam kereta tu lah aku layan lagu ni, kira tahap hadam la sebab buat latih tubi mendengar. Kenapa?

Kenyataan yang terlintas ;
Lagu yang sama, didengar pada masa dan situasi yang berbeza, boleh mendatangkan emosi yang berlainan.
Huh, dengar hari Sabtu haritu, aku rasa macam nak lempang radio kereta Mai.. hahaha.. Emosi tak ketentuan! Maka aku hadam banyak-banyak kali supaya aku lali dan lupa emosi tak ketentuan itu.. Berjaya..! Aku berjaya dengar semula lagu ini dengan gembira, tanpa memikirkan perkara yang aku tak nak fikir.. Owh yeah!

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
Oooo...
And theres a couple words I want to say

Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.. loving you
For the rest of my life
Thru days and nights
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I, I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Janna
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
Oooo..
And theres a couple word I want to say

*Repeat Chorus

I know that deep in my heart now that you`re here
In front of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

*Repeat Chorus

I know that deep in my heart..

4 comments:

lala said...

owh ko nak lempang radio mai ek.. aku cakap emai...

wah ko dah berjaye hapdetr belog.. aku nak hapdet gak la..

ayen =D said...

ala lala.. masa 1st dengar lagu tu la.. jiwa kacau kan.. mcm tak tau lak.. tp aku hadam byk2 kali, dh tak rasa gitu dah, malah rasa suka.. ngeh3..

hapdet2..

AkuPenulis said...

ehem2..saya yang burn cd tu...
(nak ambek credit gak)haha

mahira duralim

ayen =D said...

eh-- baru perasan mahira komen kt sini-- post lama2 ni tak sangka ada org baca-- sob2-- maceh la burn kan cd tu-- mmg berjaya gitu hehehe