Tuesday, April 7, 2009

i love you more than i can say...

"Kartun kat banner tu kau yang lukis ke?"
"ye la..." dengan penuh yakin.
"ooo..." sambil dalam hati, 'wah.... cantik cantik..'

orang berjiwa kartun la katakan... hehehe..
the making of budak itu ialah diceritakan dalam gambar di bawah,

Buku mewarna tu macam terbalik.. hmm.. takpe takpe.. dimaafkan.. mungkin dia ada niat nak kasi tunjuk pada kamera, itu lah gambar yang sedang diwarnakan.. sedang? dia ke yang warnakan masa tu? (agak musykil aku)

Antara perkara yang bertentangan antara aku dengan dia ialah;

- dia cukup tak suka kalau kene tolong jahit songkok. dia lebih rela buatkan air dan cekodok untuk seisi keluarga. aku tidak.
- dia suka ikut mak ayahnya berniaga, menjual songkok. aku tidak.
- dia tukang peringat emaknya supaya berjimat cermat, tidak boros. aku? sangat tidak. hehehe..
- dia peneman karaoke emaknya. aku? tidak sama sekali.
- dia 'disegani' dan ditakuti oleh adik dan adik-adik sepupunya.. hahaha.. aku tidak.. :P
- dia.. hmm.. satu aku cerita pasal dia, secara automatik, satu aku cerita pasal aku jugak kan? hahaha.. okay, cukup, cukup.. :D

disebalik main cikgu-cikgu, main masak-masak, main anak patung, siap jahit baju anak patung pakai mesin jahit lagi tu, conteng dinding almari dengan tulisan-tulisan dan macam-macam lagi, tak kurang hebat juga konflik antara dua manusia ni iaitu aku dan anak kak yati lagi seorang ni. tapi apa la sangat konflik cornflakes semua tu kan kalau dah memang termaktub, air dicincang takkan putus. sebab? ciri-ciri cecair ialah bentuknya adalah mengikut bentuk bekas kerana struktur molekulnya... errr.. okay, boleh rujuk buku sains sekolah rendah ya tentang struktur molekul cecair tu.


haaa.. tengok.. gambar-gambar bukti air dicincang takkan putus. daripada bergaya sakan, sehingga la dia telah mengamok tak nak pakai baju tu lagi, aku tetap amik gambar sebelah dia.. walaupun sebenarnya masa ni, dia sedang.. errr.. camne nak cakap ya.. hmm.. sebenarnya.. hmm... dia yaaaakkk....!

oh.. sebelum ada orang rasa pelik kenapa 'senyum' macam tu.. ha.. sebab, masa nak ambil gambar, jurugambar, merangkap kedua orang tua mereka kata, "senyum.. senyum.." tapi entah kenapa yang susah sangat nak senyum, aku pun tak faham. Maka pasangan suami isteri itu menambah arahan mereka, "senyum nampak gigi, senyum nampak gigi.." dan mungkin juga ditambah dengan, "senyum buka mulut, senyum buka mulut..." haaa.. itu pasal la jadi macam tu.. doraemon, doraemon.. maksud aku kartun doraemon yang tengah jelir lidah kat tepi tu, harap tak de orang terasa yer.. =p



hmm.. kalau nak tau, aku dah lama sangat dok mengarang entry ini. asik tulis, padam, tulis, padam.. serba tak kena.. sebab i really miss my lil sis..

my sis yang offer duit biasiswa dia di saat aku tersepit duit akibat mendahulukan sebahagian besar kewangan aku untuk satu program kelab di utm.. sangat-sangat terharu tahap dewa!!

my sis yang bagi kad ucapan buatan sendiri sempena keberangkatan aku ke luar negara dengan kata-kata yang ada kelakarnya, tapi buat aku menangis semasa membacanya..

my sis yang hmm.. aku tak boleh la wei nak cerita lebih-lebih pasal my sis yang sorang ni.. (memang sorang pun) huhu.. really homesick aku ni kang huhu..

huh.. takpe, aku tau my sis faham apa yang aku sepatutnya tulis atau cakap kat dia.. hehehe.. :P

iqa, happy birthday ye..!! semoga happy selalu, dan dapat apa yang iqa kejar.. kalau dah dapat, jangan lupa apa yang berkurang, dan kalau tak dapat, jangan ingat semuanya dah hilang.. semoga sihat walafiat, tenang-tenang selalu menghadapi semua ujian, dipermudahkan jodoh (cewah, nak jugak..) dan diredhai Allah dunia dan akhirat.. i dont have any other sis, except you..

i love you more than i can say.. (cilok lirik lagu omputeh)



p/s : comel kan, tiga adik beradik comel ni birthday nya dekat-dekat.. sama zodiak gitu.. hehehe.. dan, mengikut kata kak Yati, ketiga-tiga adik beradik ini lahir pada bulan terang.. syaaban, ramadhan, syawal.. semoga terang terang la hendaknya..

p/s lagi sekali : insyaAllah, nanti kita sambut birthday sama-sama tahun lain ya..


4 comments:

rsyazwani said...

aaaaaaaa.... the cake looks perfect.
1st time rase syg nk mkn...
nmpak sedap gile siot.

zairi baharom said...

epi besday tiga2 org!!!yeay!!!=) nyum2..

ziraniza said...

lama xmenyinggah hehe
bestla... besday 33 org beza dlm seminggu jer...31mac 1april n 7 april... best3 hehe
y ni xpenah jmpe lg, tp epi belated besday adik ain hehe....

ayen =D said...

tak byk mende baru pun.. huhu..

best2 hehe.. (bajet best sendiri)