Saturday, November 7, 2009

Nak atau Tak Nak

Nak atau tak nak.. dah ada macam ala-ala tajuk buku Dr HM Tuah dah kan. Eh, best tau buku dia. Boleh baca dalam 2,3 minit sekali baca pun tak pe. Sebab tiap chapter biasanya indipendant with each other. Penceritaan melalui pengalaman, dan garapan pengajaran serta motivasi gitu. Tapi dah lama dah lah aku tak baca. Ada stok buku baru yang tak terbaca-baca lagi. Termasuklah buku Introduction of Optics, Physics, Thermodynamics.. ops.. terlebih sudah.

Nak atau tak nak yang dimaksudkan, ialah, nak atau tak nak buka blog baru.
Huh, bosan..
Banyak yang berharga dalam blog ini, tapi telah disedari secara personal malah secara diskusi dengan rakan merangkap rakan blogger, bahawa sejak dua menjak, menulis di blog bukan menjadikan aku gembira, malah lebih kepada penulisan berbaur emosi. Emosi itu bukan lah emosi sedih yang mendatangkan kesyukuran atau hampa yang memberi pengajaran, tapi ada berbaur dendam, hangin, marah, dan macam-macam yang hanya menyakitkan hati je kalau aku baca semula. (saya suka baca blog saya hehehe)

Maka, I want a new me!
A new writing-therapy!
Untuk kemaslahatan hati sendiri, dan hati orang lain.

Huh..

Nak ke tak nak ek...

7 comments:

sa_ya S A I D A H said...

aku pun ade terfikir nak bkk blog baru, sbb ntahla, cm tak puas hati dgn blog sekarang..tp bila fikir blog skrg pun mls nk update, pendam jela perasaan nk bukak blog baru..

nak bkk blog baru ok je..yg lama simpan bt pekasam..rindu2 leh baca balik..hehe

meo188 said...

best ke buku tue...?

rs mcm xbest je :p

lala said...

nak.. nak.. saye pon.. tp btol juga kata saidah... blog yg sedia ada pon tak terbela.. apetah lagi blog baru.. huhuh

amANI said...

Tak suka entri lepas, delete la entri yang berbaur hangin itu, tinggalkan yang ceria je.

Susah-susah sangat, asal hangin, jangan tulis kat blog. Tulis blog masa ceria jela.

Tapi selalunya, bila ceria, blog memang dilupakan.

tawawfayakof said...

lama tak singgah. nasibek tak tutup lagi blog ni. hehe

ayen =D said...

makasih kepada semua yang memberi pendapat.. rasanya dah ada keputusan dalam kepala hotak ni, cuma tunggu masa lapang dan tenang.. (lapang tak tenang tak boleh juge) thanks saidah, lala, and amaNI.

meo188, buku tu bkn buku nak atau tak nak, buku tu tak baca pn. ada baca dua buku Dr HM Tuah yang lain je, dan rasanya best ;)

tawawfayakof, oo.. lama tak singgah ye.. bab kang.. hehe..

tawawfayakof said...

bab?? amende tu???