Friday, January 29, 2010

Pengisian malam Jumaat, cerpen Hilal Asyraf

Salam..

Malam tadi, malam Jumaat.

Bukan terisi dengan lambakan cerita seram di televisyen tempatan.
Bukan juga terisi dengan bacaan saintifik beberapa kertas yang telah dicetak untuk tujuan literature review.

Tapi dimulakan dengan buka online banking, untuk satu tujuan kewangan peribadi. Alang-alang dah buka laptop, teringat satu cerpen yang belum selesai dibaca. Kisah cinta. Arrrghh.. Bukan nak berangan, tapi mencari pedoman. Boleh tahan masuk juga lah pengajaran ke dalam hati. Huh.. Memang masuk... Saaaaapppp...

Selesai baca cerpen yang tertangguh bertajuk Ekspedisi Cintaku itu, aku teruskan lagi dengan cerpen lain oleh penulis yang sama iaitu Hilal Asyraf bertajuk, Agoni.
Baca cerpen itu memberi impak yang berlainan.
Sakit...
Marah...
Akhirnya aku menangis. Entah hape-hape... Dah lama tak menangis sebab membaca cerita.. hehehe...

Wah.. mantap.. aku nak terus baca cerpen yang lainlah.

Kali ini, pasal superhero. Serius rasa macam bangang plus bongek sebab aku bukanlah peminat kisah fiksyen. Adalah satu hari itu tertengok juga filem Avatar. Tapi malam tadi aku habis baca cerpen tentang superhero itu, sebab pengisian dalam cerpen itu adalah.. fuh.. hebat...!!

Cerpen itu bertajuk, Penyelesaian.

Tak tercalar ego kalau aku nak kata, aku suka cerpen Hilal Asyraf..

2 comments:

dore iqa said...

along..mmg hebat penuli hilal asyraf ni..tak sangka kan on the spot dia leh tulis cerpen y mmg best..

aku baca pun meremang bulu tengkuk..
air mata tok sah crita lah kan..

ayen =D said...

la iqa.. ko pn remang2 ker? hahaha.. aku gelak2 sorang2 kt ruang tamu mula2.. :P