Friday, June 26, 2009

Tag oleh Afzan, Ayu dan Elya (hutang lamaku)

Pertama kali dalam hidup aku, nak menjalankan tanggung jawab tag tag ni. Maaf banyak-banyak kepada tiga rakan yang menjemput aku secara rasmi untuk tag-tag mereka, iaitu Elya (berkurun giler), Ayu, dan Afzan yang paling baru. So, silakan. (sila klik pada tajuk setiap tag untuk ke blog mereka)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tag oleh Afzan yang bertajuk "MY DREAM WEDDING"

How old are you?
- 22

Are you single?
- single = bujang? belum berkahwin? yup.

At what age do you think you’ll get married?
- 23? hahaha.. boleh kah? ok la mama, papa, stakat ni, 24 maksimum. hahaha

Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
- malu nak jawab. hahaha..

If not, who do you want to marry?
- tak terfikir pulak lagi

Who will be your bridesmaid or your bestman?
- pengapit kah? my sis? for me, my sis (kalau dia nak la)

Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
- tradisional sudah. bawah pokok mangga depan rumah tengok orang bersilat sambil ada muzik gamelan kampung Batu Gajah, Merlimau. haha.

Where do you plan to go for honeymoon?
- rahasia (macam nama satu benua pulak)

How many guest do you think you’ll invite?
- macam banyak je. sedara mara. sedara mara punya sedara. jiran-jiran. kawan-kawan. cikgu, pensyarah. kawan mama dan papa. wah.. ramai ni. berapa ye, kene tanya yang pakar la untuk bilangannya.

Will that include your exes?
- apakah maksud soalan ini? ahakz.. siapa2 yang termasuk dalam jawapan soalan di atas, adalah termasuk.

How many layers of cake do you want?
- satu sudah. ke, caklengkong bercorak batik?? haha..

When do you want to get married? Morning or evening?
- biasanya bila ek? mana-mana la. hoho..

Name the song/tune you would like to play at your wedding?
- dondang sayang. hahaha.. baru Melaka..

Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
- pakai tangan je la. ayam masak merah. pastu ada udang yang dicucuk. wah.. susah la pakai sudu garfu.. kalau nak jaga tangan takut hilang losyen, sudu garfu je la. pisau pun tak mu. hehe

Champagne or wine?
- air mata kucing.. wah..

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- days after maybe

Money or household items?
- mana-mana leh.

How many kids would you like to have?
- more than 1, not more that 5. (wah.. bukan main lagi menjawab)

Will your record your honeymoon in DVD and CD?
- yup. tapi, ada seni ke nak record?

I want to know their wedding plan:
- tak pe la.. aku datang je la wedding yang menjemput. hehehe..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tag oleh Ayu (pasal Blog)


1. Apakah nama blog anda skarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Once Upon A Time. Sebab.. Ntah.. hahaha..

2. Apakah link blog anda skarang dan bagaimana boleh timbul idea utk menamakan nya?
nianeya.blogspot.com. Guna nama sendiri je. Perasan tak?

3. Apakah method penulisan dalam blog anda?
Method? Eksperimen dulu sebelum buat laporan sains. eh.. Hmm.. Asalnya, untuk jadi tatapan aku yang taksub dengan tulisan sendiri. hahaha.. Best woo kalau mengimbau hal dulu-dulu.

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Kenapa?
Belum lagi. Kenapa, sebab dia best... (iklan raya). Sebab aku suka blog aku.

5. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
Blog Ayu kiut. Cerita yang comel-comel. Buat aku geli hati. Paling best, pasal makan-makan, pengalaman-pengalaman pelik, shoping, Aiman.. Kalau dia bercerita life siap ada lakonan semula lagi tu.. Kalau blog dia macam dia tengah berlakon depan aku time menulis. hahaha..

6. Senaraikan 7 orang yang anda akan tag.
dia, dia, dia, dia, dia, dia dan dia. hahaha

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tag oleh Elya (pasal aku dan dia.. cewah)


*Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 perkara berkenaan orang yang meng’tag’ dia*

Elya ni,


1. comel

2. selalu nampak muka dia happy go lucky je

3. senang je berurusan dengan dia. tak banyak songeh

4. dia slumber je dan menyenangkan

5. humble. kalau rasa salah, tengok muka dia pun terus rasa kesian

6. dia buat keje sungguh-sungguh dan berbahagia

7. dia suka bertanya. kalau fikir logik, patutnya rimas, tapi dia menyenangkan. do, tak kesah la

8. dia serasi dengan cyber 6. haha.. kenapakah?

9. dia suka edit gambar. (ye ke?)

10. aku hutang dengan dia sesuatu. "ain, ajar lah aku buat modul" (tapi aku dah bayar hutang tu secara online ye, life tidak. tak tau la klu dia nk tuntut gak)


*Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara pasal diri mereka*

alah.. ni yang lomah ni


1. comel. hahaha.

2. tak suka angkat2 ni, kakak angkat, abang angkat, adik angkat (kenapa tiba2 aku terpk benda ni?)

3. suka kicap manis cap kipas udang

4. ades.. aku tak tau nk tulis apa la hahaha.. haa.. dia lembap kalau bab2 jawab tag ni

5. emak dia biasa komen, "kalau bagi soalan kat dia ni kan, dia jawab dengan soalan lain pulak" contoh, ko nak pergi ke? dia jawab, kenapa tak nak pergi pulak? hahaha..

6. bapak dia selalu pesan, "ambil berat, jangan ambil runsing" haa.. selalu sangat kene pesan tu.

7. adik lelaki dia lak, selalu tanya, "pakwe sihat?" budak tak de modal. cet

8. adik pompuan dia adalah pakar jimat cermat yang paling dekat dengan dia dan dia kagumi

9. nenek dia punya tagline yang popular, "lain kali, gunakan akaaaaalll...!!!" sambil bersuara lantang.

10. ada beberapa orang kata, dia ni berfikiran positif. tapi dalam hati ni, hanya tuhan yang tahu. hehe

(kenapa nak sebut yang negatif dulu kalau ada yang positif juga?)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


4 comments:

noor afzan said...

amboi..sampai 3 tag..
dasat2..

sHaH said...

bnyak giler utang tag..
by the way, i am now ur follower..

*~ eLiEnZ 87 ~* said...

perggghh,,,
akhirnya..
utang tag telah berbayar~
setlle!!
:P

thns 4 komen upon me~~
awwww

ayen =D said...

akhirnya.. ahaha.. fun gak..